Niektórzy z nas lubią gotować. Inni uznają to za przykrą konieczność. Każdy jednak lubi dobrze zjeść. Osobom, które nie lubią gotować, poleca się proste i szybkie przepisy. Bardzo popularnym daniem jest pierś z kurczaka z warzywami i ryżem. Aby kurczak był dobry, warto przygotować do niego dobrą marynatę.

marynata czosnkowa do kurczaka

Jedną z ciekawych opcji jest marynata czosnkowa do kurczaka. Czosnek to bardzo aromatyczna przyprawa. Warto jednocześnie używać świeżego oraz granulowanego czosnku. Ich połączenie gwarantuje niezapomniane doznania smakowe. Świeży czosnek należy przecisnąć przez praskę. Piersi z kurczaka należy umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć, najlepiej ręcznikiem papierowym. W następnej kolejności warto doprawić mięso. Użyjmy najlepiej naturalnych przypraw, bez glutaminianu monosodowego. Kurczaka natrzyjmy rozgniecionym czosnkiem i wstawmy do lodówki na minimum pół godziny. Jeżeli chcemy, aby nasza marynata była bardziej wyrazista w smaku, potrzymajmy kurczaka w lodówce nieco dłużej. Marynata czosnkowa do kurczaka to bardzo często poszukiwany przepis. W poszukiwaniu inspiracji warto odwiedzić internet.