Jeżeli prowadzisz swoją własną restaurację to zapewne zetknąłeś się już z sytuacją, że klienci skarżyli się na zimne posiłki – i to nawet wtedy, gdy zostały one wydane raptem kilka chwil wcześniej. Zamiast szukać winnych w kuchni, zastanów się, czy nie zawiniły po prostu warunku atmosferyczne, na które nikt z nas nie ma wpływu – może klimatyzacja była rozkręcona za mocno i w lokalu panuje zbyt niska temperatura? A może jest środek zimy i ogrzewanie nie działa wystarczająco efektywnie?

 

Na takie sytuacje narażeni są zwłaszcza ci restauratorzy, w których lokalach jest ogródek lub taras – na wolnym powietrze jedzenie stygnie znacznie szybciej, niż w ciepłym wnętrzu. Idealnym i skutecznym rozwiązaniem takiego problemu jest podgrzewacz do talerzy, dzięki któremu serwowane przez kuchnię jedzenie będzie wydawane na ciepłych talerzach! Pozwoli to zachować wysoką temperaturę potraw na dłużej i przedłużyć ich wyśmienity smak, a Twoi klienci będą mogli oddać się rozmowom bez obaw, że ich jedzenie wystygnie. W podgrzewacz do talerzy powinni się zaopatrzyć zwłaszcza ci restauratorzy, którzy serwują naprawdę ogromne ilości posiłków – ryzyko wystygnięcia jest wtedy dużo większe!